Rotterdam en omstreken
Insecten
Op
zaterdag24okt202018:30

Afgelast - Nachtvlinderwandeling in de Heemtuin Westwijk - Vlaardingen

***  Afgelast ivm coronamaatregelen !! ***

Deze excursie zit reeds vol !!

Overdag kun je veel vlinders zien vliegen maar ’s nachts vliegen er nog veel meer. Waarom vliegt de ene vlinder overdag en de andere vlinder ’s nachts. Wat is het verschil tussen een dag- en nachtvlinder en zijn alle nachtvlinders bruin? En zijn het allemaal motten? Wil je deze wondere wereld ontdekken, kom dan naar onze nachtvlinderavond op 24 oktober. Locatie is de prachtige Heemtuin in de Westwijk van Vlaardingen.

 

Johan Torn en Corry van den Berg, twee natuurgidsen van het Instituut voor Natuureducatie (IVN) trekken in de Nacht van de Nacht alles uit de kast om te spotten welke nachtvlinders zich willen laten zien in de Heemtuin. De Nacht van de Nacht vraagt aandacht voor wat kunstlicht met het dierenleven in onze samenleving doet. Veel nachtvlindersoorten worden aangetrokken door licht; andere weer door een speciaal smeersel. Tijdens deze wandeling door de Heemtuin proberen we op beide manieren nachtvlinders te lokken. 

 

De excursie vindt plaats in de Heemtuin Westwijk in Vlaardingen. De Heemtuin is gelegen aan een fietspad. De ingang is te bereiken vanaf de Marnixlaan tegenover de achterkant van Dirk van den Broek. Als je daar het fietspad (Heemtuinpad) op gaat, ligt de ingang ongeveer na 20 meter aan je linkerhand.

Parkeren auto’s kan bij supermarkt Dirk van den Broek, Wiardi Beckmansingel.


De deelname is gratis. Aanmelden via dit inschrijfformulier, en uiterlijk op donderdag 22 oktober.


Na aanmelding krijg je een tijdslot van een uur toegewezen tussen 18.30 en 21.30 uur en krijg je meer informatie.
 

Vanwege het heersende Coronavirus worden alle RIVM regels en adviezen in acht genomen en dit wordt ook van de deelnemers verwacht.

 

Zie voor informatie over het Heempark: https://www.facebook.com/HeemtuinWestwijk.

Algemene informatie

zaterdag 24 oktober 2020 - 18:30
Locatie: 
Heemtuin Westwijk
Heemtuinpad 1
3132 PT Vlaardingen
Nederland
Google Maps image