Rotterdam en omstreken
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag21mrt202018:30

Afgelast - Kinderexpeditie in het Kralingse Bos

Afgelast - Deze activiteit is afgelast ivm het coronavirus.

IVN organiseert samen met kinderboerderij de Kraal en de boswachters van de gemeente Rotterdam een avondexpeditie voor kinderen.

Samen met de boswachter en natuurgidsen van IVN gaan we op een spannende ontdekkingstocht waarbij we al onze zintuigen gebruiken. We gaan sporen van dieren bekijken en voelen, luisteren naar dieren en vogels in het bos en deze met een nachtkijker spotten en geblinddoekt een parcours lopen. Verschillende dieren zijn vooral ’s avonds actief; misschien spotten we zelfs wel vleermuizen (met een bat detector) die al uit hun winterrust zijn ontwaakt!

 

Deze ontdekkingstocht is bedoeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar onder begeleiding van een (groot)ouder of andere volwassene.
De startplaats is kinderboerderij De Kraal in Rotterdam.

 

Programma:

Vanaf 18.30 uur: Ontvangst (met een drankje) op kinderboerderij De Kraal; de kinderboerderij is speciaal opengesteld voor de deelnemers aan de expeditie en je mag vrij rondlopen op de boerderij en vragen stellen aan de boswachters en gidsen!

19.00 uur: Verhaal van de boswachter over nachtdieren

19.15 uur: Start van de ontdekkingstocht door het bos

20.45 uur: Einde van de expeditie, op de kinderboerderij

 

De kosten voor deelname zijn € 2 per persoon (ter plekke contant te betalen); dit is inclusief een drankje bij aankomst.

 

Schrijf je in voor deze leuke expeditie via ivnrotterdam@gmail.com, onder vermelding van naam en leeftijd. Het maximaal aantal kinderen dat mee kan doen is 30, dus wacht niet te lang met reageren. Na inschrijving ontvang je van ons een bevestiging.

 

Voor meer informatie of vragen kun je terecht bij Coen (tel 06-5329 9456) of Dennis (tel 06–2888 5668).

Algemene informatie

zaterdag 21 maart 2020 - 18:30 tot 20:30
Locatie: 
Kinderboerderij De Kraal
Langepad 60
3062 CJ Rotterdam
Nederland
Google Maps image