Vogelverrassing 2019

Op 14 december waren er 25 kinderen op onze activiteit afgekomen. Elk jaar is de vogelverrassing weer een groot succes. Jammer genoeg moesten we ook weer kinderen op de wachtlijst zetten.

We startten met een mooi filmpje over vogels in de winter. Dit kwam niet helemaal uit de verf omdat beeld en geluid in het MEC slecht waren. Gelukkig heeft Ankie de belangrijke punten nog eens benoemd en uitgelegd.

*Daarna begonnen we met de taart. Bij Toos vulden de kinderen de gespaarde puddingvormen met een mengsel van vogelzaad en vet. Deze taarten lieten we buiten opstijven. Hierna gingen de jongelui verder met het versieren van het plankje waar de taart op moest komen te liggen. Deze prachtige plankjes had Chantal via Kees Akkermans weten te bemachtigen. Erg mooi en erg bruikbaar! In het midden moest een uitsparing blijven voor de taart, daaromheen begonnen ze hazelnoten, rode appeltjes, cranberries, pinda’s, appels enz. te *plakken. Als plaksel werd een papje van bloem en water gebruikt, want het moest natuurlijk wel diervriendelijk zijn. Er werd heel hard gewerkt door de jongens en  meisjes. Waren ze klaar, dan gingen ze met een pindaslinger aan de slag, altijd leuk. Deze slingers doen het elk jaar weer erg goed. Tijdens het werken, werden ze nog op ranja en een chocolade kerstlolly of kerstwandelstok getrakteerd.

*De tijd was voorbijgevlogen, er was zelfs geen tijd meer om buiten een spel te doen, maar dat houden ze tegoed. Tot slot nog even de taartvorm omkeren op het plankje en verfraaien met een paar dierfiguren van pindakaas boven op de taart. De resultaten waren prachtig, alsof ze recht uit de winkel kwamen. Iedereen ging dan ook tevreden naar huis.

*