Vogelverrassing

Zaterdagmiddag 8 december waren er 23 kinderen naar het MEC gekomen om vogelverrassingen te maken. Na een inleidend filmpje over de vogeltrek werden de *kinderen in 4 groepjes verdeeld om vervolgens in circuitvorm een jampotje met vet en vogelzaad te vullen, de houder waar het potje in moet mooi te versieren met natuurlijke materialen, een pinda-broodslinger te maken en vogelmemory te spelen.

De jongens en meisjes waren heel enthousiast om het vogelzaad en het vet te mengen. Ze deden hun uiterste best om er een goed mengsel van te maken en het daarna naar buiten te brengen om het potje af te laten koelen.

 Ook begonnen ze verwoed de houder te versieren. Mos, blaadjes, bessen enz. werden gebruikt om het  houdertje zo mooi mogelijk te maken. En wat waren ze creatief, er ontstonden prachtige exemplaren.

*De pinda-broodslinger met onderaan een mezenbol was ook een schot in de roos. Het was even wennen om precies tussen de 2 pinda’s een gaatje te prikken en de ijzerdraad er doorheen te stoppen, maar al snel had iedereen een mooie slinger.

 ’s Middags was het droog dus gingen we ook nog even naar buiten. We zochten een beschut plekje om vogelmemory te spelen.  We speelden het een beetje anders dan normaal. We hadden de spelregels een beetje aangepast; de jongens en meisjes moesten eerst een stukje lopen voordat ze een paar fotokaarten om konden draaien en als ze 2 dezelfde foto’s hadden en de naam van de vogel wisten, mochten ze nog een keer. *Ondertussen werd er wat informatie gegeven over desbetreffende vogel op de foto. Zo kwamen de jongelui wat dingen te weten over de vogels die we nu op onze voedertafels kunnen zien en vogels die naar warme landen vertrekken.

Het was heel fijn om alle kinderen zo goed bezig te zien. Wij hebben er van genoten. Ook de kinderen hadden het leuk gevonden, dit bleek uit hun reacties en uit de vraag van sommige ouders om een inschrijfformulier voor de jeugdnatuurgroep. Een middag waar met tevredenheid op terug kunnen kijken.

*