Speuren naar kleuren en zwerfafval

Zaterdag 14 september kwamen 15 kinderen naar het MEC. We begonnen deze eerste activiteit van het schooljaar met een opdracht en een filmpje *over zwerfafval. Daarna gingen de kinderen in 4 groepen heel enthousiast aan de slag om troep op te ruimen in Visdonk. Zelfs de brandnetels en bramen werden getrotseerd. Wat kregen ze veel complimenten van de mensen die met het prachtige weer in Visdonk aan het wandelen waren. Samen hebben we ongeveer 9 kg rommel opgeruimd.*

Het tweede deel van de activiteit ‘was speuren naar kleuren’. Dit was geen gemakkelijke opdracht, probeer maar eens 10 verschillende kleuren in de natuur terug te vinden. Het gedenkbos was net gemaaid, dus dat hielp ook niet mee. Toch waren de kinderen erg creatief en ze hebben alle kleuren gevonden. De bramen kwamen goed van pas voor de kleur rood en paars. En de wilde cichorei die Evelien gevonden *had kon mooi in het blauwe vakje. Damian had heel iets bijzonders voor de kleur wit, namelijk een duivenei. Verder waren er veel blaadjes, veren en steentjes gebruikt.

Om 15.45 u. was iedereen terug in het MEC. Hier stond drinken en een koekje klaar. Dat hadden de jongelui wel verdiend na het harde werken. Ook werden ze nog getrakteerd door Chantal omdat zij bijna jarig was. Wat hebben we allemaal weer genoten van deze mooie zaterdagmiddag.  

*