Slootjesdag

*Wat boften we zaterdag 10 juni, het was prachtig weer. 16 kinderen uit Brabant en Zeeland waren er op de landelijke slootjesdag afgekomen. Wat waren ze enthousiast! De jongens en meisjes konden niet wachten op de uitleg, zij pakten meteen een* schepnet en gingen aan de slag. Aan de rand van de poel bij het brompotje waren alle kinderen verwoed aan het scheppen. Ze merkten niet eens dat hun laarzen vol water liepen, maar met zulk lekker weer mocht dat de pret niet drukken.

*

De vangst bestond uit: kikkervisjes, staafwantsen, bootsmannetjes, enz. Het was echt pret met het schepnet.

Na een uur met man en macht aan het scheppen geweest te zijn, was het tijd voor een pauz*e. Omdat het de laatste keer van het seizoen was, werd iedereen getrakteerd op een ijsje. Dit was nog maar nauwelijks op of iedereen ging weer aan de slag. Deze keer met het bestuderen en het op naam brengen van de vangst. Een heleboel zoekkaarten werden geraadpleegd. Als ze eruit waren, werden al de waterdiertjes w*eer netjes terug in de poel gezet zoals het hoort.

De afsluiting van deze geslaagde middag viel ook erg in de smaak. Van de landelijke organisatie van de slootjesdag hadden we een schatkistje gekregen met daarin een opdracht om te verstoppen. De gelukkige vinder moest een foto van slootjesdag opsturen en maakte dan kans op een mooie prijs. De kinderen en de begeleiders vonden het geweldig, een prachtige afsluiting van het seizoen.

*