Natuurwerkdag Proathuis

2 november was het super slecht weer, maar er hadden zich maar 2 kinderen afgemeld voor deze dag omdat het zo nat en koud was. Toch misten we om 10.00 u. nog een aantal kinderen van de 16 die zich opgegeven hadden. De reden was dat de tomtom de plaats niet goed aangaf. Vervelend, maar na wat heen en weer bellen, kwam iedereen toch nog op plaats van bestemming aan.

*Onder leiding van Miranda en Kees van Natuurmonumenten ging iedereen naar de plaats waar de jonge boompjes uitgetrokken moesten worden. Alle kinderen en ouders gingen snel aan de slag. In de loop van de ochtend werden ook nog een paar grote berken omgezaagd, wat vonden de kinderen dat interessant. Rond 11.00 u. was er pauze.* Miranda had voor  de kinderen en hun ouders voor  lekkere chocomel/ koffie en een krentenbol gezorgd. Dat ging er wel in. Velen gunden zich geen tijd om op hun gemak iets te eten of te drinken, maar gingen meteen weer aan de slag. Deze ochtend is er veel werk verzet, al zijn we niet helemaal klaargekomen met de klus.

*

Om 12.00 u. scheen de zon, toch gingen de meeste jongens en meisjes naar huis, want dat was afgesproken. Een enkeling ging met zijn of haar ouders nog even door. Van Miranda en Kees kregen de jongelui nog een natuurflyer mee en mochten ze nog een snoepje uitzoeken voordat ze de auto in stapten. Het was een mooie ochtend en voor herhaling vatbaar. We hebben tegen Kees en Miranda gezegd dat we volgend jaar terugkomen.

*