Natuurwerkdag 2018

Natuurwerkdag

3 november was de jaarlijkse Natuurwerkdag.  In het begin was er wat verwarring over de plaats van de Natuurwerkdag.  Uiteindelijk waren op deze activiteit toch 25 kinderen afgekomen en er *waren ook heel wat ouders bij om te helpen, geweldig!

Kees Akkermans van natuurmonumenten heette heel de club welkom en gaf uitleg hoe er gezaagd en geknipt moest worden en waar de takken naar toe gebracht dienden te worden. Snel ging iedereen aan de slag en het duurde niet lang voordat de jassen uit gingen. Wat werd er hard gewerkt, jong en oud deden enorm hun best.*

Om 11.00 u. was er pauze. De jongens en meisjes deden zich te goed aan limonade, ontbijtkoek en een snoepje. Voor de volwassenen was er een bakje koffie of een kop thee. Er was erg goed gezorgd door Miranda en Kees van Natuurmonumenten. Na deze werkonderbreking zochten de kinderen weer gauw hun zaag of  takkenschaar op en gingen weer met dezelfde goede moed aan de slag. Tijdens het werk kregen de jongelui  bezoek van een journalist van BN De Stem, ze konden heel goed vertellen wat ze aan het doen waren en waarom. *Ook maakte een fotograaf graag een actiefoto van hen. Dit alles leverde een mooi artikel op in de krant.

De tijd vloog voorbij, om 12.00 u. stopten wij ermee. Van Miranda kreeg iedereen nog een flyer van ‘Speuren naar sporen’. Zij bedankte alle jongens en meisjes en hun ouders en wenste iedereen wel thuis, maar niet voordat er een groepsfoto gemaakt was van alle hardwerkende kinderen.

*