Natuurspeurtocht 2019

Zaterdagmiddag 13 maart hadden we weer een mooi programma voor de jeugd. Na het *welkomstwoordje kregen de jongens en meisjes een filmpje te zien over vlinders, de prachtige insecten die we weer snel zullen zien als het weer beter wordt. Omdat we vandaag geen echte vlinders zouden zien vliegen, gingen we opzoek naar foto’s van vlinders. De jeugd moest achter de  juiste naam van de vlinder komen. De naam *correspondeerde met een letter die in het goede vak op het antwoordblad genoteerd moest worden. Als zij het goed deden kregen ze een woord.  De jongens en meisjes kenden al veel vlinders en als ze er niet uitkwamen, konden ze gebruik maken van de vlinderzoekkaart die elke groep bij zich had. Bij de jeugdnatuurgroep zitten enorme speurneuzen, want iedereen had de goede oplossing gevonden.

Na de speurtocht terug naar binnen om iets te drinken en een lekker vlindersnoepje te nuttigen. *Binnen was er ook een heleboel te doen: vlinders bekijken door een binoculair, een woordzoeker oplossen, een vlinder maken als versiering voor je kamer  of hem als ‘paperclip’ gebruiken, vlindermemory spelen of de vlinderkast van Jack bekijken.

Tot slot nog een kort filmpje van de metamorfose van de vlinder. Daarna gingen de jongelui weer naar huis met een vlinderkaartje van de vlinderstichting. Zij hadden het een heel leuke middag gevonden, voor de begeleiders fijn om te horen.

*