De Meeshoeve

Vandaag 16 september was ons eerste uitstapje in het nieuwe seizoen. We vertrokken om 14.00 u. naar de Meeshoeve. Hier hebben we in 2 groepen dit monumentale pand en de dieren bekeken. Een groep begon met het woonhuis van de familie Mees en de *bijgebouwen, de andere groep maakte een rondje langs de dieren en de planten.

Wat was het spannend om de geiten te voeren, want deze geiten waren soms ook bokkig. De kippen waren blij met de extra korreltjes graan die ze van ons kregen. Daarna kwamen we bij de frambozen, bramen en druiven. *We mochten ze allemaal proeven. Anna vond vooral de frambozen heel lekker. Maar het werd nog leuker, we mochten knuffelen met een konijntje en de cavia’s. Wat vonden ze dat gezellig. Helaas kwamen niet alle cavia’s aan de beurt, want het waren er heel veel. Tot slot nog even voor de pauze kennis gemaakt met de ezels Suuske, Thomas, Pepijn en Driekse.

Na de pauze gingen w*ij naar het woonhuis. Daar zagen we een heleboel oude gebruiksvoorwerpen. We zijn in de ‘koelkast’ van vroeger geweest. In de kelder stonden allemaal weckpotten met nog echt voedsel erin. Grappig om te zien dat je met de telefoon een nummer moest draaien en dat je bij de typmachine een voor een de hamertjes met letters op het papier zag slaan. En wat was de bedstee klein. Een beetje zielig vonden we wel de kledingkast van de dames Mees, daar hingen bontjes en dat waren echte dieren geweest.

*Het einde van deze middag vonden we het leukst, we mochten met de ezeltjes wandelen, al waren daar niet alle ezels het altijd mee eens, maar uiteindelijk hebben we ons rondje af kunnen maken. Daarna mochten we allemaal een pompoen uitzoeken om mee naar huis te nemen. Hoe leuk was dat! We kijken terug op een leuke middag al was die heel anders dan was afgesproken.

*