Bomenspeurtocht

Zaterdag 24 maart hadden we een prachtige lentedag om de speurtocht in Visdonk te lopen. Er kwamen veel kinderen naar deze activiteit. We hadden zelfs nog 2 jongelui op de wachtlijst staan.*

Heel de club werd opgedeeld in 4 groepjes. Elke groep ging met zijn begeleider op zoek naar 12 bomen of struiken. Aan de hand van zoekkaarten werd bepaald om welke boom of struik het ging. Bij elk exemplaar werd iets verteld. Bijvoorbeeld dat je een berk kunt kennen aan zijn witte stam en dat de Indianen vroeger daar hun hutten mee bedekten *omdat de schors van de berk bekend stond om zijn waterdichtheid, dat de oudste beuken van landgoed Visdonk 150 tot 175 jaar oud zijn, hoe we de leeftijd van een boom kunnen schatten, zonder hem om te zagen enz. enz.

Het was zulk lekker weer, dat we lekker buiten bleven in plaats van binnen bomenmemory te spelen.

Tot slot werd binnen de oplossing bekend gemaakt, *het gevonden woord moest knobbelzwaan zijn. Iedereen had het antwoord goed. Om 16.00 u. werd iedereen weer opgehaald. Sommigen bleven nog even om toch nog bomenmemory te spelen. Deze middag was weer voor herhaling vatbaar.

 

 

 

*