Roosendaal
Landschap
Op
zondag12feb201713:30

Winterwandeling in "Het Everland", knotwilgparadijs

Op zondag12 februari a.s. organiseert IVN/KNNV afd. Roosendaal de jaarlijkse winterwandeling naar het Everland. Verzamelen om 13.30 uur op de parkeerplaats bij de Lodge Roosendaal.

Di keer bieden we u bij het thema " winterwandeling" een excursie aan door een gebied dat alleen tijdens de winterperiode toegankelijk is voor publiek. Waar vind je zoiets, nou heel dicht in de buurt.

Het Everland

Net buiten Nispen ligt, langs de oevers van de Molenbeek "het Everland". Een oud weidegebied van 24 Ha. met kleine weitjes, slootjes en veel knotwilgen.

De knotwilgen hebben onderhoud nodig, om de 3-4 jaar moeten de takken er af. Een groep natuurbeheerders zet daar elk jaar de schouders onder. Verder is het gebied van historische waarde. Dit blijkt uit de vondsten die wij in de loop van de tijd hebben gedaan. Tijdens de wandeling en koffiedrinken, kunnen wij hierover uitleg geven.

Vanwege het drassige terrein zijn laarzen/ stevig schoeisel aanbevolen. Het geheel gaat ca., 2 uur duren. Zelfs bij slecht weer (regen, kou, sneeuw) kunnen wij U waardig ontvangen.  Gezien de accomodatie kan de groep max. 20 personen groot zijn. 

Gaarne opgave vooraf, dit ook ivm. de koffie. Opgeven kan tot uiterlijk 9 februari 2017 via jacineke& home.nl

Mocht U al iets meer willen weten, wij bloggen op de site van Brabants Landschap:

www.brabantslandschap.nl/actueel/blog onder de naam Piet van Oeffelen.

Algemene informatie

zondag 12 februari 2017 - 13:30 tot 16:00
Locatie: 
Nederland
Google Maps image