Roosendaal
Landschap
Op
zondag06aug201713:30

Schoonheid van het landschap van de Wouwse Plantage

Op zondag 6 aug organiseert het IVN in samenwerking met de KNNV afdeling Roosendaal onder leiding van onze gids, Adrie Goorden, een wandeling door de Wouwse Plantage.

Het thema van deze wandeling: Ontdek de schoonheid van het landschap

We zien o.a. op deze wandeling de eindstuw die het water regelt in de Wouwse plantage. We vertrekken langs de ‘altijd kwijtdreef’, alwaar een mooi verhaal is verbonden. Ook kunnen we verschillende boomsoorten onderweg bewonderen, o.a. de Robinia, tamme kastanje, verschillende naaldhoutsoorten etc. Het wordt een heuvelachtige route, waar vooral in het oudste en laagste gedeelte van het bos de hoeveelheid lichtinval verminderd en de verschillende mossen te bewonderen zijn. Ook wordt het hier duidelijk dat het gaat om een van de oudste plekken van het landgoed. Enkele sparren zijn hier ruim 110 jaar oud en kaarsrecht, in hun ruige schors leven vele organismen en ze bevatten gestolde hars. Op sommige plaatsen in de wereld wordt soms zeer oude van deze hars in de grond gevonden, dat veranderd is in barnsteen waar mooie sieraden van gemaakt kunnen worden.

Ook zullen we onderweg een aantal Servische sparren kunnen bewonderen met hun afhangende takken, die buitengewoon buigzaam zijn en zodoende zeer geschikt zijn om een sneeuwbui te weren in de winter.

Bij droog weer zeker een aanrader

Vertrek Verzamelplaats: parkeerplaats Visdonk Lodge, hoek Rozenvendreef 2 in Roosendaal om 13:30

Vertrek ter plaatse: Vertrek wandeling om 14.00 uur Zurenhoek. Einde Zoomvlietweg, voorbij de golfbaan (begin bos).

Gids: Adrie GoordenMeerijkosten: € 1,50

Algemene informatie

zondag 6 augustus 2017 - 13:30 tot 16:00
Locatie: 
Parkeerterrein Lodge.
Rozenvendreef 2
4707 PK Roosendaal
Nederland
Google Maps image