Roermond e.o.
Overig
zondag16jul2017

IKL verzorgt landschapsbeheer cursussen door heel Limbug

Stichting IKL verzorgt Landschapscursussen door heel Limburg

Dit najaar vinden er op tal van plekken in Limburg cursussen in het landschap plaats. Leer hoe je grasland onderhoudt met een zeis of fruitbomen snoeit. Het onderhoud van poelen en hakhoutbeheer. In de praktijk leren hoe het werkt en tegelijk bezig zijn in het landschap. Ondertussen ontmoetingen met mensen die dezelfde kennis of vaardigheid opdoen. Elke cursus sluit aan bij een (lokaal) initiatief. Wilt u daarna verder aan de slag met het geleerde dan helpt IKL u graag op weg.

Op veel plekken zijn al mensen actief bezig om hun speciale plekjes in het landschap te onderhouden. Soms individueel of anders in groepsverband. IKL juicht deze lokale initiatieven toe. Zo kan de stichting hen van gereedschap voorzien of van advies of kennis. Deelnemers aan de cursussen kunnen mogelijk ook ná de cursus IKL om ondersteuning vragen. De cursussen vergen geen speciale kennis of vaardigheid vooraf en er wordt niet met motorisch gereedschap gewerkt.

Traditioneel zijn de verschillende cursussen en hoogstaminstructies van IKL. Voor beginners raden we de basiscursus van vier bijeenkomsten aan. Daarna zijn er allerlei verdiepingscursussen en werkdagen waarop de kunst van het fruit snoeien geleerd kan worden. Met de Praktijkcursus landschapsbeheer biedt IKL een andere instapcursus aan. In tien bijeenkomsten leren hoe je een landschapsproject organiseert.

Instructies als het werken met de zeis, bijl, onderhoud van poel, hakhout of vlechtheg kunnen mensen in een zaterdag deze vaardigheid leren. Ook zijn er workshops over het werken met kinderen en is er een workshop over werkdagen met vluchtelingen.

Het complete cursusaanbod van Stichting IKL is te vinden op http://www.ikl-limburg.nl/cursussen/. Naast het cursusprogramma vindt u ook nog een uitgebreid programma van landschapsactiviteiten op www.buitenkrachtlimburg.nl.

Het cursusprogramma wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van de provincie Limburg, Postcodeloterij en verschillende gemeenten in Limburg.