Roermond e.o.
Recreatie
maandag24jun2019

Feestelijke opening Elisabethpad

Het Elisabethpad, een rolstoelvriendelijk familiepad.

Zondagmiddag 16 juni is het Elisabethpad, het familiepad voor jong en oud, Opening Elisabethpaden rolstoelvriendelijk, officieel geopend door gedeputeerde Hr. Mackus en Burgemeester Arno Verhoeven. Met de komst van het Elisabethpad is de gemeente Leudal een prachtige wandelroute rijker.

Verbinding
Het pad is een initiatief van IVN Roermond e.o. en is gerealiseerd in een samenwerkingsverband tussen IVN,  Gemeente Leudal, Stichting Land van Horne en Staatsbosbeheer. Het wandelpad vormt een mooie verbinding tussen natuur en cultuur. Ook de oude verbinding tussen de Elisabeth-molen Opening Elisabethpaden het voormalige klooster wordt door dit pad hersteld. Een prachtige poort (ontworpen door onze eigen Hermien) geeft toegang tot de kloostertuin.  In de route is ook een veilige oversteek opgenomen en een verbinding vanuit de kloostertuin richting de heide .

Gedichtenwedstrijd
Langs het wandelpad zijn twee gedichtenzuilen geplaatst. In februari 2019 zijn de inwoners van Leudal uitgenodigd om een gedicht in te sturen met de kans dat zijn/haar gedicht op een van de zuilen ‘vereeuwigd’ zou worden. De Opening Elisabethpadtwee uitverkozen gedichten zijn tijdens de feestelijke opening bekend gemaakt. Het gedicht van Antoinette Vossen en Marjan Kilkens komen op de gedichtenzuil te staan. Ook de jongste deelnemer van de wedstrijd, Thijmen Meerts van 9 jaar oud is tijdens de opening in het zonnetje gezet. Wil je de gedichten lezen? Maak dan een wandeling over het Elisabethpad.

Opening ElisabethpadOpening Elisabethpad