Film “Onder het maaiveld”

ECI Cultuurfabriek vertoont, in samenwerking met IVN Roermond e.o., deze film.

De makers van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad gaan ondergronds. De film Onder Het Maaiveld maakt het ongeziene gezien. De film inspireert en verwondert en geeft inzicht in de bodem. Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen. Het bestaan van deze wereld zal niemand verrassen, maar dat al het leven in die microkosmos druk met elkaar communiceert is ronduit verbazingwekkend. Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn.

We staan op het punt om een grootste draai te maken in de geschiedenis van onze omgang met de natuur en onze bodem. We moeten wel. Boeren moeten om, consumenten moeten verstandiger leven, de industrie moet anders. Maar hoe pakken we dat aan? Hoe leren we verstandiger omgaan met onze bodem?

De film Onder het maaiveld laat zien wat er in het groot moet gebeuren door te focussen op de wereld om ons heen en de fascinerende wereld direct onder onze voeten. Eigenlijk heel bijzonder dat we elke dag over de natuur heen kijken die de basis vormt van ons bestaan op aarde.

Programma:
Inleiding door Rika Verhoef (alleen op 12 april)
Film Onder het Maaiveld
Halverwege de film is er een pauze in het Cultuurcafé

Tickets €9,50 verkrijgbaar bij ECI Cultuurfabriek
Filmpas is niet geldig

Waar
ECI Cultuurfabriek
ECI 13
6041 MA Roermond
Bezoek website Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Tickets €9,50
  • Aanmelden verplicht: Nee

René Horsten

Roermond e.o.

Ontdek meer over

Deel deze pagina