Roermond e.o.
Overig
Op
zondag09feb202010:00

Stuifduinen en Broekgronden

winterwandeling 2, gids Ruud Snijders

Kasteel Montfort was eeuwenlang één van de belangrijkste kastelen van het hertogdom Gelre. Van hieruit werd ook de heerlijkheid Montfort, een bestuursdistrict van dit hertogdom, bestuurd en verdedigd. Dit sterke kasteel heeft in die lange periode grote invloed gehad op z’n omgeving. Sporen daarvan zijn nog altijd goed te herkennen in de streek rond Montfort.

Deze wandelroute legt het accent op de ontstaansgeschiedenis van het landschap rond Montfort, de defensieve voordelen die dit de kasteelbouwers bood, de latere ontginningsmogelijkheden en tenslotte natuurherstel. Met de gids wandelt u vanaf het kasteel richting de Galgenberg, het Schrevenhofsbroekje en het Reigersbroek, om vervolgens via de Erks en de Oude Brachterweg terug te keren. Tijdens deze wandeling passeert u een afwisselend landschap met loof- en naaldbos, akkers en graslanden, doorsneden door de Vlootbeek.

Bij deze wandeling krijgt u een routeboekje met 4 wandelingen rond kasteel Montfort en na afloop wordt u getrakteerd op een kop erwtensoep in de kelders van het kasteel.

Algemene informatie

zondag 9 februari 2020 - 10:00
Locatie: 
Kasteel Montfort
Huysdijk 4
6065 AX Montfort
Nederland
Extra Informatie: 

De duur van de wandeling 2-2,5uur
Eigen bijdrage voor IVN leden € 7,50 en voor niet-leden € 10,00 per persoon
Vooraf aanmelden tot uiterlijk 6 februari 2020 via: ruud.snijders@ivnroermond.nl

Contactpersoon: 
Google Maps image