Roermond e.o.
Overig
Op
zondag28jul201910:00

Struinen door natuurgebied "Het Haeselaarsbroek"

Bos en Broek, Koningsbosch

Het Haeselaarsbroek, gelegen ten zuiden van de abdij Lilbosch, is het brongebied van de Pepinusbeek. Het is een van de gebieden die op de overgang van het Midden-Limburgse terrassengebied en het Zuid-Limburgse heuvelland ligt. Tot begin 20e eeuw was het nog grotendeels moerasgebied met overgangen naar hoger gelegen, drogere gronden. Momenteel kenmerkt het gebied zich afwisselend door, graslanden, bebost gebied, moeras en afwateringsgeulen. Het deelgebied dat we gaan verkennen leent zich uitstekend om vrij rond te te struinen. De liefhebber van ongerepte natuur komt tijdens deze tocht ruimschoots aan zijn/haar trekken. Zo lopen wij door prachtige weiden met een veelheid aan bloemen, vlinders, libellen en vogels. Verder komen we over veldpaden, langs populieren, struikgewas en bos.

Deelnemers vragen wij om een lange broek te dragen en goede stevige wandelschoenen. Voor mensen die niet goed ter been zijn wordt deze wandeling afgeraden. De gidsen zullen u vanaf 09.30 uur opvangen.

Uw gidsen: Eef Schoffelen en Rikie Verhagen.

Algemene informatie

zondag 28 juli 2019 - 10:00 tot 13:00
Locatie: 
Aanduiding P , Bos en Broek
Bos en Broek
6104RB Koningsbosch
Nederland
Extra Informatie: 

Startpunt te bereiken via de N572 richting Koningsbosch; bij de 1e grote rotonde rechtsaf. Verharde weg Bos en Broek ca. 2 km volgen en dan parkeren bij een tijdelijke P aanduiding.

Contactpersoon: 
Google Maps image