Roermond e.o.
Vogels
Op
woensdag23feb202219:30

Lezing ‘Landschap en Wildlife Antarctica’

Inleider Otto Plantema

De Nederweerter natuurfotograaf Otto Plantema vertelt over zijn persoonlijke ervaringen tijdens zijn vele natuurreizen naar Antarctica en de meestal onbewoonde eilanden rondom Antarctica.

Albatrossen en Pinguins
Het eerste deel van de lezing gaat over de albatros. De albatros is een globetrotter en is in zijn broedgebied rondom Antarctica bijzonder kwetsbaar. De meeste soorten waren 10-20 jaar geleden ernstig bedreigd door de trawlervisserij en geïntroduceerde muizen, ratten.

Na de pauze toont Otto aan de hand van zijn prachtige foto’s het gedrag en biotoop van de vier pinguïnsoorten die op Antarctica broeden, met o.a. de ervaringen in de enorme keizerspinguïn kolonies op het twee meter dikke zeeijs in de Weddell Zee. Natuurlijk komen de fascinerende landschappen, walvissen, zeeleeuwen en een stukje historie over de walvisvaart aan de orde. Antarctica is de laatste wildernis op aarde; het “ozongat” en de effecten van klimaatverandering worden ook besproken.

Otto Plantema is een internationaal bekende natuurfotograaf. Al tijdens zijn studie in de jaren zeventig trok hij er op uit met zijn tent naar bestemmingen als Groenland, Spitsbergen en de Falklands. Otto publiceert zijn reisverhalen met zijn foto’s in internationale foto- en vogeltijdschriften. Zijn foto’s zijn beschikbaar op websites als Buiten-beeld en Minden pictures en  www.pbase.com/otto1. De afgelopen 3 jaar heeft hij 3 boeken gepubliceerd: Around the World for Albatrosses, Around the World for Penguins, en (met Astrid Kant) “Grutto”.

Algemene informatie

woensdag 23 februari 2022 - 19:30
Locatie: 
Gemeenschapshuis `t Leuke
Leukenstraat 6
6099 AR Beegden
Nederland
Extra Informatie: 

Foto is van Otto Plantema

Deelname voor IVN-leden is gratis, niet-leden een eigen bijdrage van € 3,00

Contactpersoon: 
Google Maps image