Roermond e.o.
Bloemen & Planten
Vanaf
woensdag20mrt201919:30

Flora voor beginners

IVN basiscursus “De wondere wereld van bloemen en planten”

Bereklauw, Wolfspoot, Daslook, Ooievaarsbek, Hazepootje. Je zou haast denken, dat we het over dieren hebben. Maar niets is minder waar. Met deze namen raak je verzeild in de wondere wereld van de Flora. Ben je nu nieuwsgierig  en heb je altijd al meer willen weten? Geef je dan op voor deze cursus!

IVN Roermond laat je in 7 lessen van 2 ½ - 3 uur kennismaken met de prachtige wereld van onze wilde planten en hun standplaatsen. We bieden een praktische cursus waarin de nadruk ligt op het zelf doen.  De “noodzakelijke” theorie wordt in één binnenles behandeld en verder tijdens de excursies ter plekke uitgediept. De excursies zijn op verschillende locaties, waarbij elk gebied zijn eigen bijzonderheden heeft zoals bijvoorbeeld het bos, de heide of een waterrijk gebied.

De eerste les is in maart, de laatste in september. We maken dus ook een wandeling door het hele bloeiseizoen van maart t/m september.

Wat kun je verwachten?
In de theorie maak je kennis met:

  • De ontstaansgeschiedenis vanFloracursus planten
  • Plantenfysiologie
  • De voortplanting, bestuiving en verspreiding van zaden
  • Indeling van planten in families
  • Determineren
  • Biotopen en hun kensoorten

De cursus is uitdrukkelijk bedoeld voor de beginners.
Je leert werken met een loepje om ook details van die mooie kleine bloemen goed te kunnen zien.Met behulp van zoekkaarten, maar ook met eenvoudige floragidsen leer je stapsgewijs hoe je een plantje kunt opzoeken en op naam brengen.

De eerste lesavond is op woensdag  20 maart van 19.30-22.00 uur.
De volgende lessen zijn steeds op zaterdagochtend van 9.30- 12.00 uur:
13 april, 18 mei, 15 juni, 13 juli,17 augustus en 14 september.

De cursus kost voor IVN-leden 50€,  inclusief 4 zoekkaarten en een loepje. Niet-leden betalen 80€. Reiskosten (en koffie/thee) zijn voor eigen rekening. We zullen zoveel mogelijk carpoolen. Minimaal 15, maximaal 25 deelnemers.

Voor meer informatie  kunt u contact opnemen met de cursusleiding:
Marly Beursgens en Harrie Hermens: marly.harrie@gmail.com, tel. 06-14818881  en/of Peter Kessing: peter.kessing@ivnroermond.nl

Opgeven kan via het aanmeldformulier

Algemene informatie

woensdag 20 maart 2019 - 19:30 tot zaterdag 14 september 2019 - 12:00
Locatie: 
Café Biej de Vogel
Markt 21
6065 AV Montfort
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image