Roden-Norg
(Moes)tuinen
Op
zaterdag19mrt202213:00

Composteercursus

De jaarlijkse composteercursus in Noordenveld

Leer composteren op zaterdagmiddag 19 maart in Norg

In samenwerking met de gemeente Noordenveld organiseert de werkgroep Milieu van het IVN Roden-Norg een composteercursus voor de inwoners van Noordenveld.

Composteren is een proces, waarbij allerlei organisch afval door bacteriën, schimmels en andere bodemorganismen wordt omgezet in een humusrijk, aardachtig product: compost.

 

Zelf compost maken is helemaal niet moeilijk en heeft veel voordelen. Uw groene container raakt niet zo snel vol en u hoeft minder mest en compost voor uw sier- en moestuin te kopen. De helft van het keukenafval kan zo op de compostbult. Compost houdt vocht vast, activeert het bodemleven en zorgt dat meststoffen beter werken. Wilt u meer weten over het zelf composteren, geef u dan op voor de composteercursus.

 

De gemeente verstrekt subsidie op de aanschaf van compostvaten. Inwoners van Noordenveld die deze cursus volgen, komen in aanmerking voor een verhoogde subsidie op de aanschaf van een compostvat. Aan de cursus zijn voor u geen kosten verbonden. De koffie/thee is gratis!

 

Uw gids:
Marianne Bakker
Enthousiasmeert jong en oud in en over de natuur.

Algemene informatie

zaterdag 19 maart 2022 - 13:00 tot 15:30
Locatie: 
de Brinkhof in de "oude bibliotheek"
Brink 1
9331AA Norg
Nederland
Extra Informatie: 

Opgeven bij de contactpersoon of telefonisch (050-503 45 74)

Contactpersoon: 
Google Maps image