Samen de natuur beleven

Link naar Agenda 2019

Scharrelkids IVN NorgWeet jij nog hoe het voelt om languit op je rug in het gras te liggen en naar de wolken te kijken? Om over paadjes te struinen en urenlang moddertaartjes te bakken? Met de campagne Scharrelkids laat IVN ouders en kinderen weer ontdekken hoe leuk buitenspelen is.

Buiten spelen, frisse lucht, lekkere vuile modderhanden, hutten bouwen en van alles ontdekken. Gewoon lekker scharrelen in de natuur. Dat is goed voor kinderen. Spelen in de natuur maakt kinderen creatiever, slimmer, zelfverzekerder en fitter. Door verstedelijking en minder aandacht van de ouders en school voor natuur hebben kinderen steeds minder contact met buiten. Terwijl het juist zo gezond is. Je beweegt meer en ademt gezondere lucht in.

Samen de natuur beleven is leuk en makkelijk!

ScharrelkidsDe natuur beleven is niet moeilijk, ver en je hoeft er geen dag voor uit te trekken (tenzij je daar zin in hebt natuurlijk) Ook in je eigen omgeving, zelfs in je eigen achtertuin is genoeg te beleven. IVN Scharrelkids inspireert ouders met weetjes, tips en doe-ideeën via deze website. 

Ook organiseren IVN-afdelingen door het hele land Scharrelkids-cursussen, waar ouders en grootouders ervaren hoe ze van ‘buiten’ een natuurbelevenis kunnen maken. De cursus start op de meeste locaties met één dagdeel (avond) voor de ouders. Daarna volgen twee dagdelen waarop ouders en kinderen samen buiten op ontdekkingstocht gaan.

Binnenkort lanceert IVN Scharrelkids twee nieuwe modules: Scharrelkids Moestuinieren en Scharrelkids Werken in de Natuur. Hou de website in de gaten...

Wil jij weten wat er buiten te beleven valt? Volg ons op twitter, @Scharrelkids!

•–> Informatie aanvragen? Mail ons! Scharrelkids