Rijssen Enter
IVN
maandag30mrt2020

Ledenwerfactie

Ledenwerf actie :

Dagelijks blijkt hoe belangrijk onze natuur is. Als IVN Rijssen-Enter maken wij ons sterk voor de natuur. Met heel veel aandacht voor educatie van onze jeugd. Zo organiseren wij  Natuur-lessen voor lagere scholen. Met ons project nestkastjes betrekken wij de jeugd in onze zorg voor de natuur en de bestrijding van de processierups.

 

Project Nestkastjes:

Zoals al eerder bekend is gemaakt heeft onze afdeling een groot aantal nestkasten gekregen van de fa Webo uit Rijssen. Dit n.a.v. ons project Nestkastjes om de helpen bij de bestrijding van de processierups-overlast in de zomer.

Voor een deel worden deze door scholieren uit groep 7 en 8  van de basisscholen die lid zijn van het IVN, in elkaar gezet.
Daarna worden ze opgehangen op diverse locaties waar eikenprocessierupsen aanwezig zijn.


Rond het vlieggat hebben we een stuk ijzergaas bevestigd omdat het heel vaak voorkomt dat een marter (voornamelijk de boommarter) de vogels en/of hun jongen uit de kast haalt. Dit gaas voorkomt dat de marter met zijn poten in het vlieggat kan.
Ook wordt de kast dmv een draad opgehangen, zodat de kasten gecontroleerd kunnen worden en er geen schroeven of spijkers in de boom  hoeven te komen.

 

Gratis Nestkastje:

 

Word ook lid van de IVN-Rijssen-Enter voor €20,= per jaar door je aan te melden via deze link  https://www.ivn.nl/afdeling/rijssen-enter/lid-worden-0.

Na aanmelding krijg je gratis een bouwpakket  thuis bezorgd.

 

Aanbreng-premie van 1 gratis nestkasje als je een lid aanbrengt. Wordt thuis bezorgd.

IVN Ledenwerfactie