Rijssen Enter
Insecten
zaterdag22feb2020

Bee Friendly

Bee Friendly: Zet heel Nederland in bloei voor de bij.

 

De bij is belangrijk. Maar de bij wordt ook bedreigd. Onder andere door het simpele feit dat er steeds minder bloemen zijn, gaat de wilde bijenstand hard achteruit. Daarom zeggen wij; Bee Friendly! En gaan we heel Nederland in bloei zetten. 

 

KRO-NCRV wil dat we wat meer naar elkaar omkijken. Naar de mensen om ons heen, maar ook naar de wereld om ons heen. In dit specifieke geval; naar de bij. Want die kleine bij zorgt door bestuiving voor een heel groot deel van onze voedingsgewassen. Zonder bijen bijvoorbeeld geen appels, tomaten, bonen en nog veel meer. De bij is dus héél belangrijk voor ons bestaan. Maar de bijenstand gaat hard achteruit; er zijn steeds minder wilde bijen. Dat komt onder andere doordat er simpelweg minder bloemen zijn. Daar gaan we wat aan doen. Onder het thema Bee Friendly gaan we vriendelijker zijn voor de bij. We gaan zorgen voor meer bloemen door zaad te verspreiden. En zo zetten we heel Nederland in bloei!

 

Doel

Onze missie is om de wilde bij te redden. Dat doen we door hun leefgebied te redden en te vergroten.

 

We willen mensen activeren om in dit leefgebied te investeren. Dit kan op 3 manieren:

  • Docenten vragen een lespakket aan voor de klas met daarin zaadbommen om bloemen te zaaien.
  • Mensen tekenen de petitie om een beschermde status voor de wilde bij aan te vragen
  • Mensen vragen een zakje zaad via de website om bloemen te zaaien.

 

Vanaf half maart start KRO-NCRV een campagne waarvan het hoogtepunt ligt in de week van 20 april. In deze week is er ruim aandacht voor het onderwerp in verschillende radio-en tv campagne.

 

Graag willen wij de zaadzakjes toegankelijk maken voor een groot publiek. De wens is om in de actieweek in april diverse locaties in het land als afhaalpunt in te zetten. Men krijgt hier na aanmelding op een formulier gratis een zaadzakje mee. De zaai instructies zijn online te vinden. Dit willen wij ondersteunen door het inzetten van ons promotieteam.

 

Nog af te stemmen per locatie: openingstijden en hoeveelheid zaadzakjes.