Rijssen Enter
Jongeren
Vanaf
zaterdag22jan202214:49

Start weidevogelseizoen voor de jeugd.

Start weidevogelseizoen voor de jeugd

Start weidevogelseizoen voor jongeren.

Het IVN, afd Rijssen – Enter start miv half maart het nieuwe weidevogelseizoen kennismaakavonden voor jeugdige natuurliefhebbers.

Gedacht wordt aan kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar.

Start weidevogelseizoen voor de jeugd.

Doel hiervan is om onze jeugd nog meer bij de natuur te betrekken en dan met name met de weidevogels.

De bedoeling is, zodra de eerste weidevogels weer terugkomen uit hun winterverblijf, te starten.

Dat zal zo halverwege de maand maart zijn.

Onder leiding  van een deskundige zal er dan een bezoek worden gebracht aan de prachtige weidevogelgebieden de Overtoom en het Middelveen.

Start weidevogelseizoen voor de jeugd.De avonden, want het bezoek start rond 18.30 uur, zullen half maart beginnen en vinden plaats op de maandagavond.

Er zal, afhankelijk van het aantal deelnemers, gewerkt worden in groepjes van 4 a 5 personen.Per groep is er een verrekijker en een aantal zoekkaarten beschikbaar.

WeidevogelsDoor een gift van het Projectfonds Rabobank is de aanschaf van deze kijkers en zoekkaarten mogelijk gemaakt.Uiteraard mocht je zelf een verrekijker hebben, dan is het altijd handig om die mee te nemen.

Het is dan de bedoeling dat de deelnemers zelf proberen te ontdekken met welke vogel ze te maken hebben.De begeleider, een deskundige van het IVN, zal hierbij tekst en uitleg geven.

Ook is het noodzakelijk dat er per deelnemer een ouder/begeleider aanwezig is.

Mocht je belangstelling hebben om aan zo’n avond deel te nemen, geef je dan zelf op.Dat kan op het volgende emailadres: ivn.rijssenenter@gmail.comDeelname is gratis.

Algemene informatie

zaterdag 22 januari 2022 - 14:49

Meer activiteiten over jongeren