Rijssen Enter
Vogels
Vanaf
donderdag08mrt201819:30

Roofvogelcursus

Roofvogelcursus

In maart hoopt IVN Rijssen-Enter in samenwerking met Vogelwerkgroep Midden-Overijssel een cursus te houden die ingaat op het herkennen van roofvogels in het veld. Wilt u of graag meer leren over de verschillende roofvogels in Nederland en hoe je die goed kunt herkennen als je buiten bent? Of je roofvogelkennis in ’t veld opfrissen? Dan is deze cursus heel geschikt!

Op twee theorieavonden zullen de ervaren roofvogelaars Eef Jansen en Ronny Hullegie veel vertellen en laten zien over welke roofvogels u in het veld kunt tegenkomen en hoe u ze kunt herkennen. Deze avonden staan gepland op 8 en 22 maart vanaf 19:30 in het Akkerhus in Ypelo.

Onze docenten gaan samen met de cursisten in twee excursies het vinden en herkennen van roofvogels in het veld trainen. Omdat er de kans is dat een excursie door slecht weer niet door kan gaan, staat voor de excursie naar de Sallandse Heuvelrug 10 óf 17 maart vanaf 9:30 tot rond het middaguur gepland. De tweede excursie zal op 24 of 31 maart in de ochtend gehouden worden. We bezoeken dan natuurgebied de Borkeld.

Wilt u meedoen? Het deelnamebedrag voor de complete cursus is €30,- (IVN- of VMO-leden €25,-). Aanmelden voor deze cursus kan tot uiterlijk 3 februari 2018 door een mailtje te sturen naar activiteitenivnre@gmail.com. Vol = vol.

We hopen dat u meedoet met deze interessante vogelcursus!

Buizerd

 

 

Algemene informatie

zaterdag 23 december 2017 - 15:15
Contactpersoon: