Lente Evenement: Beleef Rijn Waal

Zaterdag 31 maart tussen 11.00uur tot 17.00uur.

IVN RijnWaal was gevraagd om zich ook te presenteren op dit evenement. Het vond plaats op de mooie locatie van camping Waalstrand te Gendt waar de kraampjes klaar stonden om te worden ingericht.

Ongeveer 22 deelnemers waren van de partij om het geheel gestalte te geven. Van kunstuitingen en -uitleen tot ijsmakers en kwekers. Andere natuurorganisaties, Fort Pannerden en ook entertainment ontbraken niet deze dag. Zelfs de veerpont van Kievits was er om belangstellenden over de waal te zetten. Het weer was, zeker gezien de verwachtingen, prima te noemen. Er scheen zo nu en dan een heerlijk voorjaarszonnetje en bleef de gehele dag droog.

Wij stonden er zoals ook te zien op de foto's, met een mooi uitgestalde kraam die, zo vonden wij althans, tot de verbeelding sprak. De aankleding van het geheel, een 'blauwe rivierondergrond' en prachtige foto's en dito banners zorgden voor een mooi affiche van onze afdeling.

We hadden onder andere informatie over de polderbende, het IVN in het algemeen en onze afdeling in het bijzonder. Daarnaast werd de aandacht getrokken door niet direct voor de hand liggende “natuurlijke voorwerpen”. Zo lieten we een enorm wespennest zien. Er lagen braakballen van de ransuil, deze konden natuurlijk uitgepluisd worden. En natuurlijk ontbrak het 'platte aquarium' van Frans niet met daarin hele kleine zoetwaterdiertjes. Ook te zien waren beverattributen in de vorm van afgeknaagde takken en heuse keutels. Als laatste, naast de nodige zoekkaarten en het boekje over de Gendtse Polder, lag er nog een schedel van een ree. De flyer met de publieksactiviteiten en de beschrijving 'struinen door de klompenwaard' gingen weliswaar vlot over de toonbank maar helaas viel de hoeveelheid publiek tegen Vooral in de eerste uren was het maar mondjesmaat, later in de middag liep het wel wat beter. Ondanks de verschillende activiteiten en ondernemers die er stonden viel de opkomst wat tegen. Gelukkig was er vrijwel de hele tijd leuke muziek te horen en ook de acts van René brachten wat vertier. Dank voor deze dag gaat natuurlijk uit naar Annelie, Henny, Laetitia, Jos en Ruud, degenen die de stand bemenst en hebben en ook naar Herman die er voor zorgde dat we tijdig konden beschikken over de al vermelde mooie aankleding.