IVN RijnWaal
Natuur
Op
maandag26dec201614:00

Uitbuiktocht op 2e kerstdag in de Gendtse Polder

De gidsen van het IVN RijnWaal gaan met u de Gendtse polder in, maar niet alleen om een frisse neus te halen en 'kerstcalorieën' te verbranden. We willen u ook wijzen op de veranderingen die er nu gaande zijn en uiteraard ook op al het fraais wat er nog steeds te ontdekken is in dit prachtige gebied.

Momenteel wordt er op verschillende plaatsen in de nabijheid van de zomerdijk gewerkt aan de infrastructuur van de polder. Een gedeelte van wat er tot dusverre is gebeurd zullen we in deze tocht voor het voetlicht brengen. Met name wat dit dan betekent of nog gaat betekenen voor de natuur.

Wat we onderweg allemaal tegen zullen komen staat van te voren natuurlijk niet vast. De bevers zijn heel duidelijk aanwezig en actief, als we niet oppassen struikelen we zelfs over de sporen ervan. We hebben zelfs kans de grote zaagbek te zien evenals de kuifeend. De kramsvogels en de koperwieken, behorend tot de groep van de lijsterachtigen, die zich tegoed doen aan de grote hoeveelheid meidoornbessen, zullen we waarschijnlijk ook voor de kijker krijgen. 

En dan hebben we het nog niets eens gehad over het voorjaar wat zich ook al weer oogluikend laat zien en de verschillende paddenstoelen die we tegen kunnen komen.
Met al dit fraais is het zeker de moeite waard om 2e kerstdag de middag te reserveren.

Wij hopen u dan ook te mogen begroeten op deze dag voor een leuke en onderhoudende wandeling.

Gids: Sjaak Kregting: 0481-424479

Tip:   Zorg voor waterdicht schoeisel en afhankelijk van het weer voor warme  kleding en als u in het bezit bent van een verrekijker neem deze zeker mee.

Algemene informatie

maandag 26 december 2016 - 14:00 tot 15:30
Natuurwandeltocht in de Gendtse Polder
Locatie: 
Ruimzicht, aan de afrit Waaldijk-Markt
Waaldijk 10
6691 MC Gendt
Nederland
Extra Informatie: 

Starttijd: 14:00 uur, duur ruim 1½ uur.
Tip: Zorg voor waterdicht schoeisel en afhankelijk van het weer voor warme
kleding en als u in het bezit bent van een verrekijker neem deze zeker mee.
Kosten: Deelname is natuurlijk gratis.

Google Maps image