RijnWaal
Natuur
Op
woensdag26dec201814:00

Traditionele 'uitbuik' struintocht op 2e kerstdag in de Gendtse Polder

IVN RijnWaal nodigt u uit om, onder leiding van onze gidsen, de Gendtse polder in te gaan. Een lekkere en leuke wandeling staat er op het menu.

De lage waterstand door de lange periode van droogte geeft ons nu nog steeds de gelegenheid om op plaatsen te komen die normaal gesproken ontoegankelijk zijn. Dit biedt nu dan ook de mogelijk om op een moerasachtig stuk te lopen en daar onder andere de vegetatie beter te bekijken en wellicht ook andere sporen.

Ook zijn we zeker getuige van de ruige sporen van de Konik paarden en rode geuzen die nu driekwart jaar in dit gebied rondlopen. Waarschijnlijk zullen we deze grote grazers ook wel ontmoeten tijdens de wandeling.

Daarnaast kunnen we de sporen van de zoogdieren als ree, das en bever nauwelijks missen. De bevers zijn toch wel overduidelijk actief en 'vellen' wilgen als zijn het lucifershoutjes. Ook aan nieuwe burchten wordt volop gewerkt.beversporen

De kans op watervogels is helaas wat gering, de reden daarvan is natuurlijk overduidelijk; de lage waterstand. De winterse gasten zoals kramsvogel en koperwiek, behorend tot de groep van de lijsterachtigen, die zich tegoed doen aan de grote hoeveelheid meidoornbessen, zullen we zeer waarschijnlijk wel voor de kijker krijgen.

Met al dit fraais is het zeker de moeite waard om 2e kerstdag de middag te reserveren. Wij hopen u dan ook te mogen begroeten op deze middag voor een stevige maar vooral ook een leuke en onderhoudende wandeling.

Ruud Milder 06-38967259

 

Uw gids:
Ruud Milder
tel: 06-38967259

Algemene informatie

woensdag 26 december 2018 - 14:00
'uitbuik' struintocht in de Gendtse Polder
Locatie: 
bij Ruimzicht, afrit markt – waaldijk te Gendt.
Waaldijk
Gendt
Nederland
Extra Informatie: 

Starttijd: 14:00 uur, duur ongeveer 2 uur.
Tip: Zorg voor waterdicht schoeisel en afhankelijk van het weer voor warme
kleding en als u in het bezit bent van een verrekijker neem deze zeker mee.
Kosten: Deelname is natuurlijk gratis.

Google Maps image