IVN RijnWaal
Biodiversiteit
Op
zondag12apr202014:00

Natuurwandeling in Holthuizen en Immerloo

De lente is volledig op gang gekomen: alles staat in bloei. We gaan al dat lenteleven bewonderen: insecten, vlinders, schimmels, bloemen van planten en bomen, vergezeld door de lieflijke klanken van diverse vogelsoorten. Ze hebben allemaal hun eigen bijzondere zintuigen en kenmerken ontwikkeld in de loop van vele miljoenen jaren om in samenhang met elkaar tot het best mogelijke leven te komen. Hoe werken sommige van die relaties écht? Hoeveel soorten zijn er niet betrokken bij de totstandkoming van één boom! Het belang van bijen op deze landelijke bijentelling dag zal ook besproken worden. We gaan ze goed bekijken en tellen!

Holthuizen, ontstond door de kolken die dijkdoorbraken veroorzaakten, samen met wisselende stromingen van rivieren en veranderende dijken. Bomen zouden die dijken versterken dacht men destijds. Een deel van die bomenrijkdom kunnen we nog steeds zien.  Immerloo Park daarentegen is opgezet als recreatiepark met een keur aan inheemse en uitheemse bomen, nu een halve eeuw later volgroeid en imposant, met daarbij nog steeds een natuurlijke oeverbegroeiing langs de Immerloo plas.

Natuurgidsen van IVN  Rijnwaal nodigen u uit om volop te komen genieten van dit mooie gebied tijdens een 2,5 uur durende wandeling. Goed schoeisel, kijker e/o loep worden aanbevolen.

Gids: Anja Straver 0638570180

 

 

Algemene informatie

zondag 12 april 2020 - 14:00
2.5 uur durende natuurwandeling
Locatie: 
Parkeerplaats langs de Loostraat tegenover de ingang Parkdreef te Huissen. Huissen
Nederland
Google Maps image