IVN RijnWaal
Natuur in de Buurt
Op
zondag15sep201914:00

Expeditie naar nieuwe natuur in Park Lingezegen

Aan het eind van de vorige eeuw is tussen het uitdijende Arnhem, Huissen, Bemmel, Nijmegen en Elst, Park Lingezegen gepland. Zegen zijn sloten die water afvoeren naar een rivier, in dit geval de Linge, die door de Betuwe stroomt, vandaar de naam Lingezegen.

Dit natuurgebied-in-ontwikkeling vormt een groene buffer tussen het verstedelijkende gebied er omheen. Het is geen gewoon park, maar een uitgestrekte verzameling gebieden met elk een eigen karakter; een deel is nog agrarisch, elders is ‘natte natuur’ in de maak, er is een speelbos en er zijn ruigere bossen en terreinen. Voedselbossen en oude gewassen krijgen een nieuwe kans. Het gebied is veel avontuurlijker en gevarieerder dan de agrarische bedrijven die hier eerst waren. Overal is ruimte voor paardrijders, fietsers en wandelaars.

Op zondag 15 september kunt u mee met IVN RijnWaal voor een sportieve rondwandeling door nieuwe natuur, langs weilanden en akkers, door verschillende bossen en over open terrein.

De gratis struintocht duurt zo’n twee uur en begint om 14.00 uur op het adres Park 10, 6661 NW Elst.

Daar is het centrum voor natuurbeleving ‘Landerij De Park’, genoemd naar kasteel De Parck dat hier ooit stond. Het is een echte pleisterplaats met veel activiteiten, een kinderboerderij en horeca. Het is met de auto te bereiken via de Molenstraat tussen Elst en Driel en over fiets- en wandelpaden.

Krijno Horlings 06-55021953

Algemene informatie

zondag 15 september 2019 - 14:00
Locatie: 
Landerij de Park
De Park 10
6661 NW Elst
Nederland
Google Maps image