IVN RijnWaal
(Moes)tuinen
Vanaf
zaterdag07mrt202010:00

Cursus ‘Moestuinieren’

Aanmelden voor 29 februari

Steeds meer mensen vinden het leuk om hun eigen groenten te verbouwen. Maar hoe doe je dat? Waar moet je nou op letten? Bij Landerij De Park krijg je in 4 lessen uitleg en informatie hoe je dat het beste kunt doen. En je gaat het meteen in de praktijk brengen!

De cursus wordt gegeven door Landerij De Park en is tot stand gekomen in samenwerking met IVN RijnWaal en Forte Fit Overbetuwe en is vooral voor beginnende moestuiniers.
De cursus is gebaseerd op het boek ‘Stap voor stap Moestuinieren’, uitgegeven door IVN Natuureducatie.

Op zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur leggen 2 docenten en een praktijkbegeleider aan de hand van vier hoofdthema’s uit hoe je zelf stap voor stap je eigen moestuin kunt starten. Aan bod komt:
• Grond, bodemfactoren – structuur, compost, humus en bodemleven.
• Zaadplanten –fysiologie, anatomie en fotosynthese en de opzet tuinplan.
• Zaaien, kiemen, verspenen, verpotten, combinatieteelt en vruchtwisseling.
• Ecologie, kringlopen en het belang van insecten / wilde bijen.Door middel van praktijkoefeningen en verstrekt materiaal kunnen cursisten thuis verder oefenen. In de hele cursus wordt het principe gehanteerd van ecologisch tuinieren met aandacht voor biodiversiteit en het belang van insecten en wilde bijen.
Waar: Landerij De Park, De Park 12, 6661 NW Elst
Wanneer: 7 maart en 28 maart, en 4 en 18 april van 10.00 uur tot 12.00 uur. Op 18 april wordt er afgesloten met een gezamenlijke lunch.
Inloop vanaf 9.45 uur. Er wordt koffie en thee geschonken voor aanvang en rond 11.00 uur.
Kosten: De cursus kost 50,00 euro per deelnemer. (koffie/thee/afsluitende lunch en boek inbegrepen)
Voor leden van IVN Rijn Waal en cursisten van Forte Fit, vrijwilligers en vaste donateurs van Landerij De Park geldt een korting van 10,00 euro.

Aanmelden:
Uiterlijk zaterdag 29 februari kun je je aanmelden via info@landerijdepark.nl onder vermelding cursus Moestuinieren 2020. De cursus gaat door bij een minimum van 10 deelnemers en heeft een maximum van 16 deelnemers. De kosten moeten vooraf betaald worden. Na aanmelding per mail ontvang je informatie over de betaalwijze per bank. Na ontvangst van de betaling is je deelname pas definitief.
Informatie Wil je meer informatie over het programma, dan kan je terecht bij
Gertjan Gerritsen: mobiel 06-18537718

Algemene informatie

zaterdag 7 maart 2020 - 10:00
cursus moestuinieren
Locatie: 
Landerij De Park
De Park 12, 6661 NW Elst
6661 NW Elst
Nederland
Google Maps image