3 juli 2016 - Verslag Polderbende in de polder van Gendt

Daar stonden we weer om 11 uur met een groot aantal popelende kinderen. Er was dit keer geen stop op het aantal, omdat we iedereen de kans wilden geven deze laatste keer voor de zomer mee te gaan. Een aantal kinderen kwam toch niet opdagen.
Het weer leek aanvankelijk mee te zitten, de vooruit-zichten waren wisselend, dus we gokten er maar op. Na eerst een tijdje gezamenlijk te hebben gelopen met waterkist en schepnetjes, splitsten we in 2 groepen.

Een groep ging eerst waterdiertjes zoeken en de andere groep een fotospeurtocht, waarbij je de foto’s van 10 dieren moest vinden en bij elk dier zat een letter. Van die letters kon je aan het eind een woord maken. Bovendien moest je bij elk dier wat je vond 3 eigenschappen opschrijven, b.v. van de specht dat hij roffelt op de boomstam op insecten te vinden die hij eet. Dat hij zo ook zijn holletje maakt in de boom.

Of van de haas, dat hij slaapt in een leger, dat het mannetje een rammelaar heet, dat hij wel 3 meter ver kan springen.Onvoorstelbaar wat de kinderen allemaal vonden in en rond het water: kleine salamander, oeverspinnen, muggenlarven, rode watermijt, watervlo, schijfhoornslakken, bootsmannetjes, duikerwantsen, dwergbootsmannetjes, borstelworm, rode larve van dansmug,  vlokreeft, schaatsenrijder, poelslak, larve kokerjuffer, larve rattenstaart en heel veel kleine kikkertjes.

Na een uur ongeveer gingen de groepen ruilen, maar terwijl we daar mee bezig waren begon het te bliksemen en donderen, de lucht werd heel donker en het begon keihard te regenen.Allemaal wisten we dat het dan gevaarlijk is in de polder bij al het water en onder de bomen. Dus zo snel als we konden zijn we naar het huis van Henny gerend, maar helaas we hadden allemaal wel een nat pak. Gelukkig waren er een heleboel handdoeken om onze hoofden af te drogen en de laarzen konden op de berging blijven. We hebben met zijn allen iets gedronken, iets lekkers erbij.en toen…..
gingen we door het hele huis alle ezels tellen. Dat konden beeldjes zijn, tekeningen, schilderijen, tegeltjes, bekers enz. En dat waren er best veel. Wel 246! Daar zaten Tygo en Bruno het dichtste bij. Zij hadden er 250 geteld. Knap hoor!
 Intussen vonden sommige kinderen boven een schaakbord en er werd meteen een partijtje gespeeld. De anderen mochten ook nog een filmpje kijken en intussen was Paul weer naar de dijk gegaan om de ouders te vertellen waar ze hun kinderen weer op konden halen.

Nou ja, behalve dat het in de polder al een natte boel was toen we kwamen, kwam er uit de lucht dus ook nog het een en ander bij. Kortom een waterdiertjestocht die in het water viel.

Jammer dat het zo snel afliep, maar volgende tocht beter. Dat wordt in september. Jullie krijgen weer bericht. Wij wensen iedereen een fijne zomer en fijne vakantie toe.

Team Polderbende: Alice, Annelie, Paul en Henny