Regio Westelijke Mijnstreek
Bomen & Struiken
Op
zondag12jan202010:00

Bomenwandeling in de 4 seizoenen

4. Winter

In het kader van het themajaar "Bomen over Bomen" organiseert IVN Born - Land van Swentibold een reeks van vier excursies. De insteek is om door de seizoenen heen de ontwikkeling van bomen te volgen. De vierde en laatste wandeling is op zondag 12 januari van 10.00 tot 12.30 uur. Let op dat de aanvangstijd afwijkt van de tijd die de flyer vermeldt.

De wandeling gaat door het Limbrichterbos. Het vertrekpunt is de parkeerplaats bij het Dierenbeschermingscentrum Limburg, Langereweg 9, 6121 SB in Born.

U leert natuurlijk het meeste bij deelname aan alle vier de excursies en dat gebeurde dan ook in zeer grote meerderheid. Gelet wordt op de complete verschijningsvorm van de boom en ook op de details die bij elke boomsoort horen. Door goed te kijken en door de bijzonderheden te onthouden groeit langzamerhand de kennis. Onthouden gaat gemakkelijker door terug te kijken op foto's, maak dus vooral foto's van de kenmerken die de verschillende bomen hebben. Heeft u foto's gemaakt, denk dan aan de fotowedstrijd Bomen over Bomen waarmee het themajaar eind januari wordt afgesloten.

De limiet van het aantal deelnemers is bereikt en daarmee is deze aankondiging niet meer dan een reminder voor de trouwe deelnemers. 
Voor nadere informatie kunt u uiteraard weer terecht bij Marry Duwel via marry.duwel@hetnet.nl of 046 - 485 30 03.

Deze serie van vier wandelingen wordt afgesloten met koffie en iets lekkers in het IVN-home Bron 6 in Born.

Deelname is gratis en op eigen risico. Een vrijwillige bijdrage in het speciale vogelhuisje in Bron 6 wordt op prijs gesteld.

Paddenstoelen

Algemene informatie

zondag 12 januari 2020 - 10:00 tot 12:30
Locatie: 
Parkeerplaats Dierenbeschermingscentrum Limburg
Langereweg 9
6121 SB Born
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image