Over Regio Midden-Limburg

Samenwerken

Regio Midden-Limburg bestaat uit de Oorzwamafdelingen: Baarlo-Maasbree, Helden, Meijel, Roermond e.o., Steilrand en Weert e.o. Deze afdelingen werken nauw met elkaar samen. Zo is er al een gezamenlijke cursus Landschapsgids en cursus Natuurgids tot stand gekomen. Dit smaakt(e) naar meer! In december 2019 is alvast een nieuwe regionale natuurgidsenopleiding (NGO) van start gegaan.

Koninginnepage

Scholing gidsen

Regio Midden-Limburg kent een Werkgroep Scholing. Deze heeft tot doel gidsen in de regio bij te scholen op het gebied van natuur, natuureducatie en duurzaamheid. We sluiten aan bij bestaande activiteiten en organiseren daarnaast zelf ook activiteiten.

Activiteiten in Regio Midden-Limburg

We zijn er trots op dat er doorgaans vrijwel wekelijks activiteiten in onze mooie regio plaatsvinden. Maasheggen vlechten Variërend van een natuurwandeling tot lezing over duurzaamheid of regionaal bedrijfsbezoek. Voor elk wel wat wils. Alle activiteiten van de afdelingen staan open voor alle IVN-ers in Regio Midden-Limburg. Van harte welkom!

Vertrouwenspersoon

Verder werken de vertrouwenspersonen binnen Regio Midden-Limburg samen. Er is geregeld overleg en ze ondersteunen elkaar daar waar dit nodig of gewenst is.