Regio Midden-Limburg
Natuur
Vanaf
woensdag18dec201919:30

Natuurgidsenopleiding 2020-2021 - bezig -

Deze prachtige opleiding is inmiddels gestart, maar lees de informatie gerust eens door bij belangstelling. Voordat je het weet organiseren we er weer eentje. Doorgaans start deze Rolls-Royce onder de natuuropleidingen eens in de vier à vijf jaar.

IVN Regio Midden Limburg

De hamert 2016De IVN afdelingen in de regio Midden Limburg startten op 18 december 2019 met een IVN Natuurgidsenopleiding (NGO). Mede hiervoor hebben de IVN Afdelingen Weert eo, Meijel, Helden, Baarlo-Maasbree, Steilrand en Roermond e.o zich verenigd in de IVN Regio Midden Limburg. 

NGO

De IVN Natuurgidsenopleiding 2020 - 2021 is de 2e gidsenopleiding die dit samenwerkingsverband organiseert. citroenvlinderDe opleiding wordt gegeven volgens de landelijke IVN- richtlijnen. Natuurlijk zijn er regionale accenten en zullen we met name de natuurgebieden in Midden-Limburg bezoeken. Maar we gaan ook wel eens over de grens. Wij bereiden je voor op een prachtige rol als ambassadeur van onze mooie maar kwetsbare Nederlandse natuur.

Hoeveel tijd kost het?

De opleiding omvat circa 30 binnenlessengidsenopleiding2017 en 20 buitenlessen. Binnen op de woensdagavond en buiten veelal op de zaterdagochtend. Daarnaast zul je ook zelf aan de slag gaan. Het is dus best een tijdsinvestering; houdt rekening met circa 6 uur per week; maar wel een investering waar je je leven lang plezier van hebt. De opleiding sluit in juni 2021 af met de diploma-uitreiking. 

Voor wie is het bedoeld

De IVN Natuurgidsenopleiding is bedoeld voor mensen die zich actief in willen zetten binnen het IVN. Tijdens de opleiding is er ook veel gelegenheid om te oefenen in educatieve vaardigheden. Aan de orde komen: 

  • Kennis en inzicht van de natuur in al haar facetten

  • Ecologie en duurzaamheid

  • Landschap en geologie

  • Gidsvaardigheden

  • Voorbereiding op de IVN-praktijk

 

Algemene informatie

woensdag 18 december 2019 - 20:00 tot zaterdag 19 juni 2021 - 10:00
Veelal 2 woensdag avonden en één zaterdagochten per maand. Verschillende locaties in de regio.
Locatie: 
NMC Weert
Geurtsvenweg 4
6006SN Weert
Nederland
Extra Informatie: 

NGO2020.2021@gmail.com

Contactpersoon: 
Google Maps image