Peize
Kind & Natuur
zaterdag24feb2018

Vogelvoer maken 18 februari

Jeugd activiteit  ‘Vogelvoer maken’.

Op 18 februari 2018 verzamelden zich ongeveer 10 kinderen in de leeftijd van 6 tot 10 jaar in het dorpshuis in Peize. Ze hadden zich opgegeven voor de activiteit ‘vogelvoer maken’

We begonnen de middag met een gesprekje; heb jij ook vogels in de tuin, welke dan, voer je ze ook, waarom zou je ze voeren? Kunnen ze zelf geen voer vinden. Vooral de koolmees werd genoemd onder de vogels die de kinderen in de tuin hadden en kenden. Allemaal wel leuk maar eigenlijk wilden de kinderen gewoon lekker aan de slag met wat er allemaal op tafel stond aan spullen om mee te werken.

Er waren verschillende lekkernijen voor de verschillende soorten vogels aanwezig.

Zelf even proeven van de nootjes, de bessen en de popcorn was ook wel erg aantrekkelijk.

Dan maar aan de slag; je kon een snoer maken en daar van alles aan rijgen en er was een tafel waar vogel cupcakes versierd konden worden. De opdracht was dat ze naast dingen die mee konden naar huis er ook een slinger voor in het bosplan zou komen voor bijvoorbeeld de specht en andere bosvogels. We zouden later samen naar het bos gaan om dit op te gaan hangen.

De cupcakes waren al voorbereid, de kinderen konden met een slagroomspuit met vet toefjes spuiten en die dan weer met bessen, noten en zaden versieren. Heerlijk kliederen en ook heel creatief bezig zijn.

Bij de tafel met het rijgen viel het nog niet mee, vooral het door de naald halen van de draad was een hele klus. Wat wel heel goed werkte was de door de man van Alena zelf gemaakte pinda prikker met hefboomfunctie, heel handig! bedankt Jakko! Uiteindelijk zijn ze lekker ruim een uur bezig geweest. Toen hebben we wat gedronken en zijn we nog even naar het bos gegaan. De zon scheen en de kinderen hebben zich even heerlijk buiten uitgeleefd. Al met al een geslaagde middag, we gaan nog op zoek naar grotere naalden voor een volgende keer die er zeker weer gaat komen.

Ineke Oosterman namens de IVN jeugdclub in Peize.

De foto’s die gemaakt  tijdens de activiteit staan op deze site bij foto's activiteiten