Peize
Natuur in de Buurt
zondag26nov2017

Snoeien

Nieuws van de snoeiwerkgroep

Zaterdag 18 november. We voeren de laatste snoeiwerkzaamheden uit voor de winter aan de fruitbomen op het Brinks Kampje. Met z'n vijven, Anke, Ans, Hermie, Marc en Bas hebben we besloten om rond de fruitbomen bessen te planten, en niet te veel te gaan snoeien. De dames gaan allerlei gekleurde bessen bij kwekerij de Baggelhof in Terheijl halen; de heren prepareren de grond rondom de fruitbomen. Dit alles in een heerlijk stromende najaarsregen! 

Zodra de bessen erin zitten kunnen we het niet laten om toch een paar takken uit de bomen te verwijderen. De rest moet maar in het voorjaar.

In de middag gaan de drie heren naar de Eskampen om daar de uit de kluiten gewassen wilgenhutten weer wat te fatsoeneren. De dikke takken worden omgezaagd (geknot); de kleinere takken zorgvuldig horizontaal gebogen zodat er weer iets van een dak ontstaat. Een aantal afgezaagde takken plaatsen we naast de bestaande bomen zodat de wand weer enigszins op die van een hut lijkt

Ook hebben we een paar extra staken erbij geplaatst die, als het goed is, dit voorjaar weer moeten gaan uitlopen.

De volgende bijeenkomst zal waarschijnlijk ergens in maart 2018 zijn. Weer staat dan snoeien van de fruitbomen op het Brinks Kampje op de agenda. Lijkt het je leuk om actief mee te snoeien, meld je dan aan via de mail, basdam9321@gmail.com, aan bij Bas Dam. Dan houd ik je op de hoogte van de komende activiteiten.

eskampen