Peize
Vleermuizen
Op
vrijdag01okt202119:00

Vleermuizenexcursie

opgave verplicht

We gaan weer op pad in de natuur, in en om Peize! Op vrijdag 1 oktober organiseert IVN Peize een Vleermuis excursie, we gaan op pad met een gids van de VleD Zoogdiervereniging (Assen). We lopen een rondje door het dorp en zullen daarbij verschillende vleermuizen kunnen zien maar ook horen met behulp van Bat detectors. 

Wanneer we ’s avonds in de schemering nog in de tuin zitten dan zien we regelmatig vleermuizen over vliegen, soms grote en ook soms heel kleintjes. Aan de gevel van ons huis hebben we een vleermuiskastje, waaronder weer uitwerpselen liggen. Het blijven intrigerende diertjes! Een jaar of 3 geleden hebben we ook een excursie gedaan met een gids en Bat detectors en het verbaasde me toen hoeveel verschillende soorten er zijn, dat ze zo actief zijn en over het geluid wat ze maken. De gids kon ons één en ander vertellen over hoe ze leven en welke verschillende soorten er zijn. 

Heb je ook zin om mee te gaan op deze excursie meld je dan aan via ivn.activiteiten.peize@gmail.com (verplichte opgave) en kom op vrijdag 1 oktober om 19 uur naar Groningerweg 16, waar we verzamelen en van waaruit we vertrekken.

Algemene informatie

vrijdag 1 oktober 2021 - 19:00