Waterdiertjes scheppen met IVN Oss

Op zondag 18 juni organiseert IVN Oss een natuur-doe-activiteit bij de vijvers bij het Natuurcentrum en stadsboerderij De Elzenhoek in Oss onder het motto ‘Waterdiertjes scheppen’. Deze activiteit wordt gehouden in het kader van de landelijke Slootjesdagen.

Tijdens een korte wandeling gaan de deelnemers waterdiertjes uit de natuur ‘beleven’. Deze activiteit begint om 10.00 uur en vertrekt vanaf de ingang van het Natuurcentrum. Parkeren kan aan de Joost van den Vondellaan.De afstand die wordt afgelegd is niet groot. De wandeling duurt circa 1,5 uur. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Vooral voor kinderen is dit een leuke activiteit. Ze mogen zelf gaan scheppen. Als je thuis een schepnetje hebt liggen is het fijn als je dat meebrengt.

De wonderlijke wereld van de waterdiertjes
Wist u dat libellen en andere diertjes het grootste deel van hun leven onder water in vijvers en sloten leven? Het is een bijzondere wereld, waarover de natuurgidsen van IVN Oss boeiend kunnen vertellen. De deelnemers aan deze activiteit gaan zelf diertjes vangen en ontdekken wat de vangst is. Altijd een spannende bezigheid voor iedereen, maar met name voor kinderen van 8 tot 15 jaar.

Voor meer informatie over de landelijke IVN Slootjesdagen kijk op www.ivn.nl/slootjesdagen.

  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina