Groenzoekers

De afdeling Ooststellingwerf kent een actieve jeugdwerkgroep: "de Groenzoekers". Onder leiding van een aantal enthousiaste natuurgidsen komt de groep elke tweede zaterdag van 10:00 uur tot 12:00 uur bij elkaar. Elke keer is er weer een nieuw avontuur te beleven: Nestkastjes timmeren, uilenballen pluizen, een mooie wandeling maken.

De kosten van het lidmaatschap zijn € 15,00. Natuurlijk is het mogelijk eerst eens kennis te maken. Stuur een mailtje naar groenzoekersivn@gmail.com en we nemen contact op.

8 september begint het nieuwe seizoen van de groenzoekers!!

Wat gaan we dit seizoen doen? We beginnen op 8 september met natuurspelletjes om met elkaar kennis te maken. 

Wat gaan we verder doen dit jaar: excursie paddenstoelen, meewerken in de natuur met de landelijke natuurwerkdag, vogelvoer maken,vogelhokken timmeren,opzoek naar diersporen, excursie weidevogels, zaadbommen maken en uitgooien op braakliggende terreinen en een uitje! (Waar we naartoe gaan is nog een verrassing)en we doen natuurlijk mee met de landelijke slootjesdagen in het kleindiepspark te Oosterwolde.

 

De tijden op de zaterdagochtend zijn van 10:00 tot 12:00 de locaties zijn wisselend. Oosterwolde en Appelscha zijn de hoofdlocaties . 

In augustus wordt het jaarprogramma rondgestuurd en daar staan ook de startpunten in vermeld. Startpunt is ook altijd het eindpunt.

Ouders zijn tijdens de activiteiten van harte welkom! 

 

Wij hebben er zin in!!

Groeten van de begeleiding, 

Arjan Haaijema & Mariska Haaijema-Bergsma