Ooststellingwerf
Bloemen & Planten
Op
maandag22mei201720:00

Lezing en cursus eetbare planten geannuleerd!!

In verband met de geringe opgave voor deze cursus heeft het bestuur besloten om deze activiteit te annuleren. Na de zomer gaan we het nogmaals proberen!

Eten uit de natuur is op dit moment erg in de belangstelling. Het is ook meestal gezond eten, maar ook genieten van de natuur en weten wat er groeit en of je het eventueel kunt eten. Wildpluk is ook voor alle leeftijden.

De mogelijkheden van de natuur op het gebied van wildpluk zijn enorm, maar je moet wel weten wat je doet.

Veel natuurlijke producten van planten werden van oorsprong niet alleen gebruikt voor voedsel, maar er werden ook allerlei geneeskrachtige werkingen aan toegeschreven. Of ze waar zijn of niet is te betwisten, maar je kunt in ieder geval niet straffeloos alles uit de natuur maar opeten.

Tijdens deze korte cursus van een avond en een ochtend gaan mensen zelf ontdekken welke planten wel en niet gegeten kunnen worden en worden er gerechtjes gemaakt met de geplukte planten. Daarnaast krijgt men nog meer tips over welke planten in welk gerecht tot hun recht komen zodat het geleerde ook later thuis gebruikt kan worden.

Algemene informatie

maandag 22 mei 2017 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
Boshuis Staatsbosbeheer Appelscha ( bij buitencentrum)
Nederland
Extra Informatie: 

De theorie is op maandagavond 22 mei van 20.00 tot 22.00 uur. In overleg met de deelnemers wordt een praktijkochtend afgesproken.
Opgave is verplicht bij ivn.ooststellingwerf@gmail.com . de kosten zijn €10,00 voor leden van het IVN, niet leden betalen €15,00.
De locatie voor deze cursus is het boshuis bij het buitencentrum.
De cursus gaat door bij minimaal 10 deelnemers.

Contactpersoon: