Over Oost-Veluwezoom

Met liefde en tomeloze energie delen wij onze kennis en fascinatie voor de natuur met verrassende excursies, cursussen, een natuurgidsen opleiding en onze educatieve tuin gelegen bij het bezoekerscentrum Veluwezoom.

IVN Oost-Veluwezoom is actief in het gebied tussen Velp/Rozendaal en Dieren/Laag-Soeren.

IVN Oost-Veluwezoom organiseert gemiddeld twee maal per maand publiekexcursies waarbij ervaren gidsen vertellen over de natuur en de cultuurhistorie van dit mooie gebied.

De Steenuilwerkgroep zet zich in voor de instandhouding en de verbetering van het leefgebied van de steenuil.

Het Scholenwerk werkt samen met de leerkrachten van de scholen in ons gebied aan natuurbeleving voor kinderen.

Naast het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten ligt de IVN-tuin, onderhouden door leden van de afdeling. De tuin is vrij toegankelijk voor het publiek.

De werkgroep Bijspijkeren organiseert activiteiten op het gebied van bijscholing voor leden. De activiteiten hebben tot doel kennis en vaardigheden van gidsende en niet-gidsende leden op peil te houden.

De Fotowerkgroep is een samenwerking van de IVN-afdelingen Oost-Veluwezoom en Eerbeek en omstreken. De werkgroep organiseert een aantal malen per jaar een publiekswandeling in combinatie met fotografie, onder leiding van een natuurgids.

Karwij is het contact- en informatieblad van IVN Oost-Veluwezoom en komt vier keer per jaar uit. Leden en donateurs krijgen het blad gratis thuisgestuurd. De redactie verzorgt de samenstelling en vormgeving van het blad.

De werkgroep Communicatie houdt zich in brede zin bezig met publiciteit en de website.

Statuten IVN Oost-Veluwezoom
Huishoudelijk reglement IVN Oost-Veluwezoom