Oost-Veluwezoom
(Moes)tuinen
zaterdag24mrt2018

IVN-tuin Rheden zoekt medewerkers.

De IVN-tuin Rheden is op zoek naar nieuwe medewerkers. De werkgroep die momenteel uit 29 medewerkers bestaat lijkt groot, maar met het klimmen der jaren is het voor een aantal daarvan niet meer mogelijk om dezelfde inzet te hebben als voorheen. Daarom zoeken we versterking.

Op de maandagochtenden tussen 09:00 en 12:00 uur wordt er in de tuin gewerkt. De meeste van de medewerkers hebben of alleen of met 1 of 2 anderen het beheer over een perceel met een specifiek thema. Niet alle percelen zijn bezet, bijvoorbeeld dat van de eetbare wilde planten en keukenkruiden. Voor de maandagochtenden zoeken we mensen met groene vingers.

Ook zijn we op zoek naar iemand met  technische aanleg voor het onderhoud van het tuinmateriaal, de gereedschappen,  het tuinmeubilair, et cetera.

Behalve het onderhouden van de tuin hebben we ook een educatieve publieksfunctie. Daarom zijn we op de zondagmiddagen van april tot en met de herfstvakantie met medewerkers in de tuin aanwezig om vragen van bezoekers te beantwoorden, maar ook om ze eventueel proactief te benaderen. We noemen dat gidsen in de tuin. De laatste jaren is het lastiger geworden om die zondagmiddagen bemand te krijgen omdat niet iedere medewerker zich geschikt acht voor die taak.
Voor dat aspect van de tuin zoeken we ook nieuwe medewerkers, waarbij gedacht wordt aan IVN gidsen waarvoor het werken in het veld te veel is geworden, maar die hun vaardigheid als gids nog wel zouden willen inzetten. De kleinschaligheid van de tuin biedt daarvoor een goede gelegenheid.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Gerrit de Jong, coördinator van de IVN-tuin, telefoon 06 36573816 
email ivn-tuin@ivnoostveluwezoom.nl