Paddenstoelen in park Beekhuizen

Zondag 15 oktober om 14 u organiseren we een paddenstoelen wandeling met gids.

Paddenstoelen zijn er het hele jaar, maar als het de week ervoor lekker geregend heeft zien we er meer. Dus duimen maar. Want elk jaar zijn er dan in park Beekhuizen veel mooie en ook bijzondere exemplaren te vinden. Wat denk je van een kluifzwam, een biefstukzwam, een hazenpootje of een boomwrat. Van vormen als bollen, koralen, geweien of korstmossen.

Ga je ook mee op zoek naar deze meestal kleine wereld? We vertellen over de wijze waarop paddenstoelen samenwerken met hun omgeving of haar ziek maken, opruimen. Laat je je verrassen door verhalen over de hoed en de rand? Kijken we samen onder de hoed? Als je een spiegeltje meeneemt is dat wel zo gemakkelijk.

De wandeling start vanf de parkeerplaats ter hoogte van Buitenplaats Beekhuizen en duurt 2 uur. Aanmelden is niet nodig, deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage na afloop wordt op prijs gesteld.

Mocht je sowieso veel meer willen leren over paddestoelen en hun bijzonderheden, we hebben ook een  cursus paddestoelen voor beginners

 

 

Waar
P. ter hoogte van Buitenplaats Beekhuizen
Beekhuizenseweg
Velp
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina