Onze afdeling

Met liefde en tomeloze energie delen wij onze kennis en fascinatie voor de natuur met verrassende excursies, cursussen, een natuurgidsen opleiding en onze educatieve tuin gelegen bij het bezoekerscentrum Veluwezoom.

IVN Oost-Veluwezoom is actief in het gebied tussen Velp/Rozendaal en Dieren/Laag-Soeren.

De werkgroep Bijspijkeren organiseert activiteiten op het gebied van bijscholing voor leden. De activiteiten hebben tot doel kennis en vaardigheden van gidsende en niet-gidsende leden op peil te houden.

De werkgroep Communicatie houdt zich in brede zin bezig met publiciteit en de website.

De werkgroep Duurzame Veluwezoom organiseert activiteiten met als doel bewustwording van duurzaam handelen.

De werkgroep Excursies organiseert gemiddeld twee maal per maand publieksexcursies waarbij ervaren gidsen vertellen over de natuur en de cultuurhistorie van dit mooie gebied.

De Fotowerkgroep is een samenwerking van de IVN-afdelingen Oost-Veluwezoom en Eerbeek en omstreken. De werkgroep beschikt over een heel arsenaal foto’s en stelt die graag beschikbaar.

Naast het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten ligt de IVN-tuin, onderhouden door leden van de afdeling. De tuin is vrij toegankelijk voor het publiek.

De werkgroep Karwij verzorgt het contact- en informatieblad van IVN Oost-Veluwezoom: “Karwij”. Deze komt vier keer per jaar uit. De redactie verzorgt de samenstelling en vormgeving van het blad.

De werkgroep Route App heeft via de route app van het IVN een aantal mooie en leerzame routes in ons werkgebied uitgezet.

Het Scholenwerk werkt samen met de leerkrachten van de scholen in ons gebied aan natuurbeleving voor kinderen.

De Steenuilwerkgroep zet zich in voor de instandhouding en de verbetering van het leefgebied van de steenuil.

De Vogelwerkgroep wil graag de interesse voor volgens bevorderen. Het leuke van vogels is dat deze in elk jaargetijde te zien en in veel jaargetijden te horen zijn.

Bent u enthousiast geworden? Wordt dan lid en u ontvangt dan ook ons blad “Karwij”.  Leden en donateurs ontvangen het blad.