Oost-Veluwezoom
Landschap
Op
maandag01nov202109:30

Wandeling Stikke Trui en uitzichten

IVN Oost-Veluwezoom houdt maandag 1 november een wandeling in het gebied rondom de Stikke Trui. Aan de hand van de verschillende uitzichten vertellen we over de geschiedenis van het gebied. Mede door de laatste twee  ijstijden is het een afwisselend gebied met erosiedalen en puinwaaiers.

De Stikke Trui is het gebiedje waar in de zeventiger jaren zand, heel veel zand, is afgegraven ten behoeve van de aanleg van het Velperbroekcircuit en de Arnhemse wijk Presikhaaf. We wandelen beneden langs de afgegraven Stikke Trui en zien hoe de natuur zich er heeft teruggevochten. En dan verder naar onder andere de voormalige landbouwnederzetting van Herikhuizen en het stuwwallenlandschap dat na de laatste ijstijden ontstond. Op de terugweg gaan we boven over de Stikke Trui en op het eind over het landgoed Rhederhof.

De start is om 09.30 uur op de hoek van de Snippendaalseweg en Arnhemsestraatweg in Rheden (vanaf Velp in Rheden op de eerste rotonde de derde afslag). Zoals te verwachten in dit gebied, zitten er in de wandeling ook een aantal hellingen.

De wandeling is ca. 5 km. en duurt ongeveer 2,5 uur. Aanmelden is niet meer nodig. Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is altijd welkom.

Algemene informatie

maandag 1 november 2021 - 09:30 tot 12:00
Locatie: 
Snippendaalseweg- Arnhemsestraatweg
Rheden
Nederland
Contactpersoon: 
Anne Sleeboom
Google Maps image