Oost-Veluwezoom
Kind & Natuur
Vanaf
woensdag23sep202020:00

Korte cursus: Samen de natuur in!

Met (klein)kinderen op pad

Deze cursus die gepland stond voor start in juni hebben we vanwege de voortdurende Coronacrisis moeten uitstellen tot na de zomervakantie. We starten nu met het herfstlessen van de cursus in september. In het voorjaar van 2021 volgen de lentelessen.

In 2020 organiseert IVN Oostveluwezoom een korte cursus voor iedereen die met kinderen de natuur in wil. Met het accent op: doen.

De cursus bestaat uit één avond (op woensdag) en twee ochtenden (op zondag) in het voorjaar, plus één avond en twee ochtenden in het najaar.

Kinderen willen vooral doen en ontdekken. Daarom richt deze cursus zich vooral op: hoe kunnen we “samen de natuur in” nog leuker maken? En wellicht ook nog leerzaam. Ervaren schoolgidsen van het IVN verzorgen zowel de informatie als de zondagochtendtochten en u gaat ook zeker zelf aan de slag.

Naast informatie over mogelijke routes en opdrachtjes voor diverse leeftijden,  geven we ook wat algemene informatie over veiligheid, do’s en don’ts, en geschikte plekken in ons gebied.

We gaan opdrachtjes uitproberen, we praten over streng of tolerant zijn in het bos, en in de ochtenden gaan we vooral veel doen. Daarom verwachten we dat u tijdens die zondagochtenden een of twee kinderen meeneemt tussen 4 en 12. Eigen of andermans (klein)kinderen, dat maakt niet uit.

  De herfstlessen vallen op:

  Woensdag 23 september 20:00 tot 22:00 uur,  Plaats: Klaproos, Korenbloemstraat 21 Rheden

  Data van de excursies

  • Excursie 27 september  10:00 tot 12:00
  • Excursie 4  oktober  10:00 tot 12:00

  De lente lessen vallen op een nog nader te bepalen woensdag in mei of juni 2021 van 20:00 tot 22:00 uur. De excursie daaropvolgend op 2 zaterdagen van 10.00 - 12.00 uur. 

  Het maximaal aantal deelnemers is 24 volwassenen

  De lessen vinden plaats in ons leslokaal in De Klaproos, aan de Korenbloemstraat 21 in Rheden. Dat gebouw is met O.V.  goed bereikbaar.

  De kosten bedragen per volwassen deelnemer € 35. (€ 30 voor leden van IVN-Oost-Veluwezoom)

  Aanmelden bij natuurcursus@ivnoostveluwezoom.nl  o.v.v.’ samen de natuur in .
  Bij meer dan 24 aanmeldingen wordt u op de wachtlijst geplaatst. Dus wacht niet te lang.

  Algemene informatie

  woensdag 23 september 2020 - 20:00
  vanaf woensdag 23 september 2 cursusavonden en 4 zaterdagochtend excursies
  Locatie: 
  Gebouw de Klaproos
  korenbloemstraat 21
  Rheden
  Netherlands
  Google Maps image