Oost Veluwezoom
Landschap
Op
zondag18mrt201814:00

Heuvels en vergezichten in Beekhuizen

IVN-OostVeluwezoom start op zondagmiddag 18 maart om 14.00 uur een wandeling in Park Beekhuizen. Park Beekhuizen wordt ook wel “Klein Zwitserland” genoemd. In deze excursie beleef je waarom.

Zo voert de sportieve wandeling van vanmiddag over de drie heuvels van het park: de Keienberg, de Ossenberg en de Kamerdalseberg. Een tocht met (nu de bomen nog kaal zijn) diverse prachtige vergezichten. Natuurlijk vergeten we het uitzicht vanaf het Amfitheater over het Kamerdal en de IJsselvallei niet! Maar ook de vijver van Beekhuizen is in de route opgenomen.

Tijdens de wandeling zullen we bijzonder aandacht besteden aan de historie. De honderden jaren oude lanenstelsels en parkaanleg, wat we daar nu nog van zien en niet meer zien. Uiteraard komt ook het parkherstel dat Natuurmonumenten enkele jaren terug heeft uitgevoerd aan de orde.

Kortom: een wandeling met veel interessante aspecten waarbij gezien de hoogteverschillen goed schoeisel wordt aanbevolen!

 

Startpunt: Blauwe laan/hoek Ossendaalselaan, Velp (de onverharde Blauwe laan met een dubbele bomenrij ligt ca 500m vanaf de rotonde Beekhuizenseweg/Zutphensestraatweg in de richting Rheden)

De wandeling duurt ongeveer 2 uur en is kosteloos, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Voor meer informatie: 026-3615101

Algemene informatie

zondag 18 maart 2018 - 14:00 tot 16:30
Locatie: 
Blauwe laantje/ hoek Ossendaalselaan, Velp
Nederland
Google Maps image