Oost-Veluwezoom
Landschap
Op
zondag24feb201914:00

Beekhuizen bewonderd

IVN-OostVeluwezoom start op zondagmiddag 24 maart om 14.00 uur een wandeling in Park Beekhuizen. Park Beekhuizen wordt ook wel “Klein Zwitserland” genoemd. In deze excursie beleef je waarom.

Zo voert de sportieve wandeling van vanmiddag over de drie heuvels van het park: de Keienberg, de Ossenberg en de Kamerdalseberg. Een tocht met (nu de bomen nog kaal zijn) diverse prachtige vergezichten. Natuurlijk vergeten we het uitzicht vanaf het Amfitheater over het Kamerdal en de IJsselvallei niet! Maar ook de vijver van Beekhuizen is in de route opgenomen.

Tijdens de wandeling zullen we bijzonder aandacht besteden aan de historie. De honderden jaren oude lanenstelsels en parkaanleg, wat we daar nu nog van zien en niet meer zien. Uiteraard komt ook het parkherstel dat Natuurmonumenten enkele jaren terug heeft uitgevoerd aan de orde.

Kortom: een wandeling met veel interessante aspecten waarbij gezien de hoogteverschillen goed schoeisel wordt aanbevolen!

Startpunt: Blauwe laan/hoek Ossendaalselaan, Velp (de onverharde Blauwe laan met een dubbele bomenrij ligt ca 500m vanaf de rotonde Beekhuizenseweg/Zutphensestraatweg in de richting Rheden)

De wandeling duurt ongeveer 2 uur en is kosteloos, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.  

Algemene informatie

zondag 24 februari 2019 - 14:00 tot 16:30
Locatie: 
Blauwe laantje/ hoek Ossendaalselaan, Velp
Nederland
Google Maps image